Τερνοπιλ:Η “αδελφοποιημένη” πόλη της Καστοριάς που διαδηλώνει για τη μη είσοδο της στην Ευρώπη(Video)

Travel
Typography

Ουκρανία – Τερνόπιλ


Μια ήσυχη επαρχιακή πόλη της Ουκρανίας 200,000 κατοίκων, με όμορφη λίμνη, με Οικονομικό Πανεπιστήμιο που έχει συνεργασίες με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικης, με πλούσια ιστορία, με ανθρώπους που εργάζονται κυρίως σε βιομηχανίες και αγροτικές εργασίες, θέλει , όπως και όλη η χώρα να γίνει κομμάτι της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ο πρόεδρος βέβαια της χώρας έχει διαφορετική άποψη και για αυτό τον λόγο γενικές απεργίες και διαδηλώσεις έχουν παραλύσει την χώρα.
Το fouit.gr βρέθηκε εκεί και μίλησε με τον μοναδικό Έλληνα που ζει και εργάζεται στο Τερνοπιλ τα τελευταία 13 χρόνια τον κ. Νίκο με την ομώνυμη ταβέρνα. Μας εξήγησε ότι ο μέσος μισθός ενός καλοπληρωμένου δημόσιου υπαλλήλου είναι 300 € και η αγορά ενός αυτοκίνητου στοιχίζει όσο και στην Ελλάδα! Επίσης οι τιμές σε πολλά είδη είναι ίδιες με της Ελλάδος, με αποτέλεσμα πολλά αγαθά να μην είναι προσβάσιμα από τον μέσο Ουκρανό. Θεωρούν ότι με την είσοδο στην Ε.Ε θα ανέβουν οι μισθοί, θα πέσουν οι τιμές των «καταναλωτικών» αγαθών και τελικά θα απαγκιστρωθούν από την ρωσική επιρροή η οποία τους “κρατάει” στο παρελθόν.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου του Τερνοπιλ μας θύμισε πως η Καστοριά και το Τερνοπιλ είναι σχεδόν (οι τελικές υπογραφές σε λίγο καιρό) αδελφοποιημένες πόλεις και θα χαρεί ο ίδιος προσωπικά να υποδεχθεί καστοριανούς στην όμορφη , οικονομική και φιλόξενη αυτή πόλη.


Pin It

anthotopos

tsimpoukas banner

IMG 6320

manolea

nikou

vr auto

mauroeidis

pap squaerr

notos market